Dit is de prijslijst welke vanaf 14 november 2019 in werking is gegaan voor de digitaliseren van 8mm en super8 film (alle prijzen zijn exclusief 21% BTW). Lees deze pagina a.u.b. zorgvuldig. Laatste wijziging op 24 november 2019.

Algemeen 2K scanning wordt ook wel digitaliseren genoemd. De data scanning werkt als volgt. Elk super8 beeldje wordt met een industriële fotocamera opgenomen in 2336 x 1752 pixels waarbij elk super8 beeld ongeveer 6Mb tot 9Mb groot is. Van deze serie losse frames wordt een QuickTime bestand gemaakt met een ProRes 422 codec. U krijgt ook een Mpeg4 bestand zodat u het meteen kan delen. We leveren alle video bestanden aan in 25 bps en gaan er vanuit dat film makers in de post-productie de snelheid / kleur / contrast aanpassen naar hun wensen. Een QuickTime ProRes 422 in 25fps is een zeer flexibel bestand waar je in je edit alles mee kan.

Voorbereiding Als u cassettes stuurt om te laten ontwikkelen verzorgen we het scanklaar maken automatisch. Heeft u reeds ontwikkelde films dan worden deze vooraf gecontroleerd op montage [plakkers/lijm], op perforatie schade en op de algehele conditie [uitdroging, krimp, rek, vet]. Hierna kunnen films worden gemonteerd op grote spoelen zodat ze klaar zijn voor de daadwerkelijke scanning. Het laboratorium reinigt uw materiaal en deze dienst wordt berekend in arbeidstijd: 1 uur arbeid = Euro 49.00 exclusief B.T.W..

Kwaliteit voorop Alle films worden met grote zorg behandelt alsof het onze eigen films zijn. Ons uitganspunt is kwaliteit en geen kwantiteit. Bedenk dat dit lab ook voor professionals, kunstenaars en archieven werkzaam is. U bent welkom in het lab om een kleine demonstratie te bekijken die wij bewust niet op internet plaatsen omdat de volledige kwaliteit dan niet tot zijn recht komt.

Partner Het Super8 Reversal Lab biedt deze data-scan service samen aan met Haghefilm-Digitaal uit Amsterdam. Een zeer gerenomeerd bedrijf uit de Nederlandse filmindustrie met tientallen jaren ervaring op het gebied van analoge film en de digitalisering daarvan. U betaald bij ons dus ook voor vakmanschap en ervaring. Om er voor te zorgen dat alles prima verloopt met uw opdracht regelen wij alles voor u, zo verzorgen wij de verzending, communicatie en alle overige handelingen zodat u er geen omkijken naar heeft, makkelijk zat.

Formaat Klanten hebben de keuze uit [A] 2K Full-Frame scan in 25 bps. Dit bestand is 2336 x 1752 pixels groot en het volledige super8 beeld is zichtbaar inclusief een klein stukje van de perforatie. De snelheid is 25 beelden per seconde zodat 1 beeld super8 ook 1 digitaal beeld is. Deze 2K Full-Frame scan wordt geleverd als QuickTime ProRes 422 en een Mpeg4 bestand als download. [B] 2K Cropped scan in 25 bps. Dan is het bestand 2048 x 1536 pixels groot en is het beeld volledig gevuld met super8. Deze 2K Cropped scan wordt geleverd als QuickTime ProRes 422 en een Mpeg4 bestand als download. Waarom 2K en niet 4K? Wij zijn van mening dat 2K perfect is om super8 en 8mm film mee te scannen, de bestanden zijn al enorm groot en een hogere resolutie geeft een nog grotere datastroom, maar helpt niet om het beeld te verbeteren.


2K scanning service voor 8mm / super8
prijzen zijn exclusief voorbereiding, verzendkosten en 21% BTW
scan methode afmeting
in pixels
elke 15 meter spoel *

2K Full-Frame
Klik op het plaatje voor een uitvergroting

2K Full-Frame

2336 x 1752

€ 35.00

2K Cropped
Klik op het plaatje voor een uitvergroting

2K Cropped

2048 x 1536

€ 35.00
*Standaard QuickTime ProRes 422 inclusief Mpeg4
*De bestanden worden aangeboden via een cloud download
+ voorbereiding van de films: € 49.00 per uur arbeid, benodigde tijd afhankelijk van de staat van de film. Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW

Levertijd De normale levertijd hangt af van het aanbod aan werk en is normaal gesproken tussen de 2 en de vier weken. Een week service is mogelijk en gaat in eenheden van 5 cassettes, en op afspraak.

Backup Een backup van uw digitale bestand word 1 maand bewaard. Maar op uw verzoek ook lange tegen een bedrag van Euro 5,00/maand per bestand. U heeft de keuze uit 2, 4, 6 en 12 maanden. Het S8RL kan niet aansprakelijk worden gesteld voor digitale backups, of het verlies daarvan. Het Super8 Reversal Lab garandeert u dat er op geen enkele wijzen kopieën, afbeeldingen of vermenigvuldigingen worden gemaakt, gepubliceerd of worden doorverkocht van uw films zonder uw uitdrukkelijke persoonlijke toestemming

DVD - Blu-ray We leveren uitsluitend data bestanden via de cloud of via een externe harde schijf.

toptop homehome